Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SUDIJE I ZAMENICI JAVNIH TUŽILACA POLOŽILI ZAKLETVU U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE


Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na Četvrtoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini, položile su zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Zakletve je položilo 53 novoizabranih sudija, kojima je predsednica Narodne Skupštine poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

Zakletve u Narodnoj skupštini položilo je i 23 zamenika javnih tužilaca, koji su prvi put izabrani na tu funkciju, takođe na Četvrtoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini, a Gojković je i njima poželela uspeh u radu i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 26.12.2018.