Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Utvrđen Predlog zakona o potvrđivanju radnog aranžmana između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona (CEPOL)


Vlada Republike Srbije utvrdila je na sednici održanoj 24. novembra 2017. godine Predlog zakona o potvrđivanju radnog aranžmana između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona (CEPOL).

Radni aranžman između Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona, potpisan u septembru ove godine, podrazumeva jačanje i učvršćivanje međusobne saradnje kroz učešća službenika Republike Srbije u obukama agencije, kao i službenika CEPOL-a u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova u obukama koje organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o prihvatanju izveštaja o sprovedenim aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o obostranom osnivanju kulturnih centara.

Zaključak se odnosi na odluku Vlade Srbije o osnivanju Kulturnog centra Republike Srbije u Pekingu.

Osnivanje centra u skladu je sa sve intenzivnijim i dinamičnijim odnosima dveju država u oblasti kulture, kako na bilateralnom nivou, tako i u okviru procesa "Jedan pojas, jedan put".

Ovaj centar omogućio bi jače veze između ustanova kulture Srbije i Kine, kao i direktnu saradnju umetnika i profesionalaca u kulturi.

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o prihvatanju teksta Ugovora o projektu izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd između JKP "Beogradske elektrane", Grada Beograda i "Power Construction Corporation of China".

Projekat izgradnje toplovoda od termoelektrane TENT u Obrenovcu do toplane u Novom Beogradu realizuje se na osnovu potpisanog Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između vlada Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Protokola između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije i Generalne uprave za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin Narodne Republike Kine o inspekciji, karantinu i veterinarsko-sanitarnim zahtevima za izvoz goveđeg mesa iz Republike Srbije u Narodnu Republiku Kinu.

Protokolom će biti definisani svi uslovi i procedure neophodne za izvoz goveđeg mesa iz Republike Srbije u Narodnu Republiku Kinu, što će omogućiti srpskim preduzećima da plasiraju svoje proizvode na kinesko tržište i stvoriti uslove za povećanje izvoza srpskog agrara.

Saradnja između Republike Srbije i Narodne Republike Kine u oblasti poljoprivrede odvija se kroz robnu razmenu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i kroz institucionalnu saradnju nadležnih stručnih službi u oblasti veterine, zaštite bilja i vodoprivrede.

Izvor: Vebsajt Vlade, 24.11.2017.
Naslov: Redakcija