Zastava Bosne i Hercegovine

BUGARSKA I SRBIJA POTPISAĆE SPORAZUM O NIŽOJ CENI ROMINGA: Bugarska je ovakav sporazum već potpisala sa Makedonijom


Vlade Makedonije i Bugarske potpisale su na zajedničkoj sednici u Strumici memorandum o međusobnom smanjenju cena za roming usluge u mobilnoj telefoniji.

Taj dokument omogućava da regulatorne tela dve susedne države počnu proceduru kojom će podstaći mobilne operatere da sklope dogovore o nižim cenama razgovora, poruka i interneta u romingu.

Ministri Makedonije i Bugarske u čijoj nadležnosti su telekomunikacije, Damjan Mančevski i Ivajlo Moskovski, rekli su da su trenutne cene rominga u međusobnim razgovorima u dve zemlje među najvećim u Evropi.

Makedonija je prva zemlja Zapadnog Balkana s kojim je Bugarska potpisala memorandum o smanjenju cena romonga, a prema najavama u decembru bi takav sporazum trebalo da bude potpisan sa Srbijom, navode makedonski mediji.

Bugarski ministar za transport i informacione tehnologije Ivajlo Moskovski je rekao da je potpisivanje tog međuvladinog dogovora izraz političke volje koju prati jasna poruka da je integracija Zapadnog Balkana od izuzetne važnosti za EU.

Izvor: Vebsajt N1, 23.11.2017.
Izvod iz vesti: Naslov: Redakcija