Zastava Bosne i Hercegovine

POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR O IZMENAMA I DOPUNAMA POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENE U USTANOVAMA STUDENTSKOG STANDARDA ČIJI JE OSNIVAČ REPUBLIKA SRBIJA: Unapređenje položaja zaposlenih u ustanovama studentskog standarda


Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović potpisala je sa predstavnicima sindikalnih organizacija Poseban kolektivni ugovor o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda čiji je osnivač Republika Srbija.

U ime sindikata izmene i dopune Posebnog kolektivnog ugovora potpisali su predstavnica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić i predstavnik Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” Srđan Slović.

Đukić Dejanović je istakla da je Posebni kolektivni ugovor rezultat saradnje i dogovora sa sindikatima i da je izmenjen i dopunjen kako bi se prava i obaveze više od 2.300 zaposlenih u učeničkom i studentskom standardu usaglasili sa pravima i obavezama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

Ministarka je rekla da se nova, unapređena rešenja za zaposlene u studentskim domovima, studentskim kulturnim centrima i odmaralištima odnose, između ostalog, na naknadu plate za vreme bolovanja, solidarnu pomoć i jubilarnu nagradu.

Sva ova rešenja dodatno će unaprediti njihov položaj i oni će u pogledu prava biti izjednačeni sa ostalim zaposlenima u sistemu obrazovanja, poručila je Đukić Dejanović.


Izvor: Vebsajt Vlada, 24.10.2023.
Naslov: Redakcija