Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI KONKURS ZA IZBOR ČLANOVA VEĆA AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE


Ministarstvo pravde raspisalo je, u skladu sa novim Zakonom o sprečavanju korupcije ("Sl. glasnik RS", br. 35/2019 i 88/2019), čija je primena počela 1. septembra, javni konkurs za izbor pet članova veća Agencije za sprečavanje korupcije.

Zainteresovani mogu da se na internet prezentaciji tog ministarstva upoznaju sa uslovima za izbor, načinom prijavljivanja, rokom i dokumentacijom koja je neophodna za prijavu na konkurs.

Prijave mogu da se podnesu neposredno ili preporučeno poštom u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u "Službenom glasniku Republike Srbije", na adresu: Pravosudna akademija, Terazije 41, Beograd.

Zakonom o sprečavanju korupcije predviđeno je da članove veća te agencije bira Narodna skupština većinom glasova od ukupnog broja poslanika, nakon sprovedenog javnog konkursa, koji raspisuje ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa i na osnovu predloga tog ministra.

Javni konkurs za izbor člana veća Agencije za sprečavanje korupcije sprovodi Pravosudna akademija, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 22.10.2020.
Naslov: Redakcija