Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VISA PLATNE KARTICE: Zbog problema sa POS terminalima u pojedinim trgovinama ne prihvataju ove kartice prilikom bezgotovinskog plaćanja. Takođe, pojedine banke rade na tehničkom unapređenju sistema u domenu platnih kartica te će u narednom periodu pojedine usluge biti privremeno nedostupne. Od 27. oktobra do 6. novembra neće biti moguće ni preuzimanje kartice, a od 31. oktobra do 3. novembra 2017. godine uvid u promet i stanje po kreditnim karticama neće biti dostupno, kao ni mogućnost uplate novca na karticu


Vlasnici "Visa" kartice, trenutno ne mogu da koriste ovaj plastični novac prilikom bezgotovinskog plaćanja u pojedinim trgovinama koje prihvataju ove kartice, zbog problema u saobraćaju na POS terminalima. Istovremeno, banke ovih dana rade i na uvođenju novog naprednijeg tehničkog sistema za sve kartice.

Vladimir Đorđević, generalni direktor Visa za Jugoistočnu Evropu rekao je da problem postoji, da je ograničenog dejstva.

- Pokušavamo da ustanovimo gde je tačno nastao problem, kako bismo ga rešili u najkraćem mogućem roku - rekao je Đorđević.

Umesto "Visom" u trgovinama, kako naglašavaju, prihvataju gotovinu, "Masterkard", "Maestro", "Dinu"...

Takođe, klijenti pojedinih banaka dobili su ovih dana obaveštenje da će u želji da unaprede kvalitet usluge i pruže efikasniji servis, banke raditi na tehničkom unapređenju sistema u domenu platnih kartica.

- To će prouzrokovati da u narednom periodu pojedine usluge privremeno ne budu dostupne. Od 27. oktobra do 6. novembra neće biti moguće ni preuzimanje kartice, a od 31. oktobra do 3. novembra uvid u promet i stanje po kreditnim karticama neće biti dostupno, kao ni mogućnost uplate novca na karticu - kažu u bankama.

Izvor: Vebsajt Blic, Danijela Nišavić, 25.10.2017.
Naslov: Redakcija