Zastava Bosne i Hercegovine

VISOKI SAVET SUDSTVA: Bivši sudija ponovo izabran za sudiju Privrednog suda


Visoki savet sudstva (VSS) ponovo je izabrao za sudiju Privrednog suda u Beogradu, Željka Munjizu, koji je proletos nakon višegodišnjeg procesa pravosnažno oslobođen optužbi zbog kojih je ranije ostao bez sudijske funkcije.

Kako se navodi u saopštenju VSS, to telo je na sednici 21. oktobra 2015. godine razmatralo zahtev Munjize o povratku na sudijsku funkciju u Privredni sud u Beogradu.

"VSS je doneo odluku da se Željko Munjiza bira za sudiju Privrednog suda u Beogradu", navodi se u saopštenju.

U maju 2015. godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Munjizu, kao i advokata Nemanju Jolovića i konačno otklonio sumnje da su 2006. godine oštetili Holding kompaniju "BIM Slavija AD", koja je bila u stečaju.

Tom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, koji ih je takođe oslobodio zbog nedostatka dokaza optužbi - Munjizu da je izvršio krivično delo kršenje zakona od strane sudije, a Jolovića da je zloupotrebio službeni položaj stečajnog upravnika u "BIM Slavija".

Munjiza je bio uhapšen krajem septembra 2008. godine, kada je Narodna skupština Republike Srbije po hitnom postupku izglasala da mu se ukine imunitet.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 26.10.2015.
Naslov: Redakcija