Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN MEMORANDUM O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SARADNJU NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE I NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljkom Čubrilovićem, a nakon susreta potpisan je Memorandum o obrazovanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske.

Gojković je ukazala da će uskoro biti održana i prva zajednička sednica Komisije, kao i da su do sada radna tela dva parlamenta sarađivala po pitanjima evrointegracija, zdravstva, obrazovanja, kao i u svim oblastima gde može da se unapredi život građana.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je istakao da je saradnja Srbije i Republike Srpske u poslednje četiri godine dobila najkonkretnije oblike u svim segmentima života, pa tako i na nivou parlamenata i izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja Memoranduma o obrazovanju Komisije za saradnju.

Čubrilović je napomenuo da Srbija konkretno pomaže Republici Srpskoj i da se ta podrška sastoji u izgradnji infrastrukturnih objekata, posebno vrtića i škola, te da Srbija ne gleda kakva je krvna slika prostora i lokalnih sredina gde se pomaže, već pomaže tamo gde je ta pomoć potrebna.

Izvor: Izvod iz vesti sa vebsajta Narodne skupštine Republike Srbije, 26.09.2018.
Naslov: Redakcija