Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

REPUBLIČKI FOND ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE: Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom, na kojima će građani dobiti besplatnu pravnu pomoć radi ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, biće održani 4. oktobra u Sremskoj Mitrovici i 5. oktobra 2016. godine u Beogradu


Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje najavio je da će Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom, na kojima će građani dobiti besplatnu pravnu pomoć, biti održani 4. oktobra u Sremskoj Mitrovici i 5. oktobra 2016. godine u Beogradu.

Predviđeno je da u okviru razgovora savetodavci iz hrvatskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i PIO fonda Srbije besplatnim pravnim savetima pomognu građanima koji mogu da ostvare prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma dve države iz oblasti socijalnog osiguranja.

To se odnosi na osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i na korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju. Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i zakažu termin dolaska na broj 011/2030-745.

Prilikom dolaska treba da ponesu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem, kao i lična dokumenta.

Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom najavljeni su za 4. oktobar u Sremskoj Mitrovici, a biće održani od 9 do 17 časova u prostorijama Filijale PIO u ulici Svetog Dimitrija 4.

U Beogradu će 5. oktobra od 9 do 17 časova razgovori biti u prostorijama Filijale u Novom Beogradu, u Bulevaru umetnosti 10, saopšteno je iz PIO fonda.

Izvor: Vebsajt Politika, 26.09.2016.
Naslov: Redakcija