Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O DODELI NAGRADA I PRIZNANJA SUDOVIMA: Nagrade se dodeljuju sudovima koji postupaju u prvom stepenu za ostvarene najbolje rezultate rada u odnosu na sve sudove iste vrste u jednoj ili više kategorija definisanih ovim Pravilnikom


Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda, na sednici održanoj 14. septembra 2016. godine, donela je Pravilnik o dodeli nagrada i priznanja sudovima.

Cilj dodele nagrade i priznanja sudovima, jeste promovisanje efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse, stvaranje podsticajnog radnog okruženja i ostvarivanje najboljih rezultata u radu sudova.

Nagrade se dodeljuju sudovima koji postupaju u prvom stepenu za ostvarene najbolje rezultate rada u odnosu na sve sudove iste vrste u jednoj ili više kategorija definisanih ovim Pravilnikom.

Kategorije su:

  • povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine;
  • povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine;
  • inovacija u upravljanju predmetima ili u upravljanju sudom i unapređenje transparentnosti i
  • javnosti rada suda.

Priznanja se dodeljuju sudovima koji su svojim posebnim aktivnostima i zalaganjem doprineli unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema.

Posebna priznanja dodeljuju se sudovima bez starih predmeta u radu.

Sudovima će se dodeljivati nagrade i priznanja jednom godišnje, za tekuću godinu.

Prvi put, nagrade i priznanja, biće dodeljene na Godišnjem savetovanju sudija Republike Srbije "Sudijski dani - 2016", koje se održava od 9. do 12. oktobra 2016. godine u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: Vebsajt Vrhovnog kasacionog suda, 26.09.2016.
Naslov: Redakcija