Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NASTAVA NA FAKULTETIMA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI NAJVEROVATNIJE PO KOMBINOVANOM MODELU: Naglasak će biti na praktičnoj nastavi jer se teorijska može organizovati i na daljinu


Nastava na fakultetima u novoj školskoj godini najverovatnije će ići po kombinovanom modelu, kazala je rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) prof. Ivanka Popović i navela da su preliminarni rezultati uspeha ispitnih rokova u maju, junu i julu dobri i da je na većini fakulteta prolaznost na ispitima ista kao lane.

Popović je rekla Tanjugu da će u narednoj školskoj godini, koja počinje 1. oktobra, naglasak biti na praktičnoj nastavi, jer se teorijska nastava lako može organizovati i na daljinu.

"Nova školska godina će najverovatnije ići po kombinovanom modelu, gde ćemo najveći naglasak dati na praktične aspekte nastave zato što teorijska nastava može relativno lako da se organizuje na daljinu, dok praktična nastava zahteva prisustvo studenata na fakultetima", navela je rektorka UB.

Kako kaže, situacija sa virusom korona brzo se menja iz nedelje u nedelju, a fakulteti Univerziteta u Beogradu spremni su da se prilagode novonastalim okolnostima kako bi na najbolji način sačuvaju studente i zaposlene.

Popović je navela da su preliminarne analize uspeha u majskom, junskom, julskom ispitnom roku, tokom epidemije virusa korona, ohrabrujuće, jer je na većini fakulteta ista prolaznost na ispitima kao prošle godine.

"To nas je prijatno iznenadilo i govori o odgovornosti koju su studenti pokazali i ozbiljnosti pristupa studijama. Verujem, uz iskustvo koje smo stekli, da ćemo uspeti sve ispitne rokove do kraja školske godine realizujemo na odgovarajući način", navela je rektorka.

Izvor: RTV, 26.08.2020.
Naslov: Redakcija