Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UTVRĐIVANJU FINANSIJSKE PODRŠKE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA ODRŽAVANJE LIKVIDNOSTI I OBRTNA SREDSTVA U OTEŽANIM EKONOMSKIM USLOVIMA USLED PANDEMIJE COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Minimalni iznos kredita za privredna društva je milion dinara, a za preduzetnike i zadruge 200.000. Maksimalni iznos za preduzetnike i mikro pravna lica je deset miliona dinara, za mala preduzeća 60 miliona, a za srednja do 100 miliona dinara


Narodna skupština usvojila je Zakon o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Pravo na korišćenje sredstava imaju preduzetnici, zadruge i drugi subjekti koji obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost, koji su podneli Fondu za razvoj zahteve za kredit do 10. decembra 2020. godine, o kojima do stupanja na snagu zakona nije odlučeno.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku obrtnih sredstava i održavanje tekuće likvidnosti, ali ne smeju se iskoristiti za organizovanje igara na sreću, promet nafte ili za proizvodnju i promet robe ili aktivnosti koje su zakonom zabranjene.

Minimalni iznos kredita za privredna društva je milion dinara, a za preduzetnike i zadruge 200.000. Maksimalni iznos za preduzetnike i mikro pravna lica je deset miliona dinara, za mala preduzeća 60 miliona, a za srednja do 100 miliona dinara.

Izvor: Vebsajt RTV, 22.07.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija