Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POGLAVLJE 10: Bez napretka u oblastima informaciono društvo i mediji


 

Članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) na sednici održanoj 9. jula takođe su zaključili da je došlo do usporavanja sprovođenja reformi u oblasti informatike i medija. Tom prilikom, prof. dr Irini Reljin, pomoćnica ministra za telekomunikacije i zamenica predsednika Pregovaračke grupe za Poglavlje 10, najavila je da će u narednom periodu Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji biti dostavljen sažetak pregovaračke pozicije.

Koordinator Radne grupe NKEU Nikola Marković rekao je da se uskoro može očekivati donošenje Akcionog plana Radne grupe NKEU u cilju aktivnijeg učešća u reformskim procesima iz oblasti informatike i medija. Nataša Dragojlović koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji najavila je Izveštaj iz senke NKEU i ukazala na digitalizaciju i elektronsku upravu kao posebno važne teme u okviru Poglavlja 10.

Pored članova Radne grupe, sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva kulture i informisanja, Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Izvor: Vebsajt Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, 09.07.2018.
Naslov: Redakcija