Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NACRT ZAKONA O POLICIJI: Sistem karijernog napredovanja u MUP, pojačan rad policajaca u zajednici i veće nadležnosti Sektora unutrašnje kontrole


Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, ocenio je da će se novi zakon o policiji, koji donosi sistem karijernog napredovanja u MUP, pojačan rad policajaca u zajednici i veće nadležnosti Sektora unutrašnje kontrole, naći pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije u septembru ili oktobru 2015. godine.

Nacrt zakona o policiji prosleđen je ministarstvima na mišljenje, a nakon što ministarstva dostave svoja mišljenja o novom zakonu, taj akt biće poslat Evropskoj komisiji na razmatranje.

"Novi zakon donosi pojačan rad policije u zajednici, pa će građani u svom komšiluku viđati više policajaca koje će poznavati, a ti policajci će imati obavezu da znaju gde se nalaze bezbednosno interesantna lica. Imaćemo i pojačan rad Sektora unutrašnje kontrole, kontrolisaćemo sve državne službenike u MUP jer želimo da proverimo kako neko sa platom srednje visine može da stekne veliko bogatstvo", naveo je Stefanović.

On je dodao da će novi zakon garantovati sistem karijernog napredovanja zasnovanog na zaslugama, prema kome će policijski službenici morati da steknu određena znanja, prođu obuke i obavljaju određenu funkciju u nekom periodu kako bi mogli da napreduju u službi.

Izvor: Vebsajt Beta, 23.07.2015.