Zastava Bosne i Hercegovine

GRAĐANI SE OD DANAS U POŠTI MOGU PRIJAVITI ZA VAUČERE OD 15 HILJADA DINARA ZA ODMOR U SRBIJI: I oni su koji su početkom godine dobili vaučer od 5 hiljada dinara moći će da se prijave kako bi dobili razliku od 10 hiljada


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će građani od sutra u svim poštama u Srbiji moći da se prijave za vaučer od 15.000 dinara za odmor u Srbiji, a oni su koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će, takođe, da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

„To ne ulazi u ovaj broj od 200.000 vaučera”, naglasila je ministarka, prenosi Tanjug.

Matić je za RTS objasnila da je rok da se iskoriste vaučeri 31. oktobar, te napominje da je minimum pet noćenja.

Država je obezbedila tri milijardi dinara za novih 200.000 vaučera za penzionere, nezaposlene, studente i one koji zarađuju manje od 70.000 dinara.

Govoreći o proceduri prijave, Matićeva je navela da je građanima potrebna i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor, kao i da ona zavisi od toga da li se prijavljuje student, penzioner, nezaposlena osoba...

Ministarka kaže i da se svaki godine obara rekord kada je reč o brzini podele vaučera, te da su najtraženije destinacije banje. Istakla je da je prošla godina bila rekordna kada je reč o domaćem turizmu.

Prema njenim rečima, isti trend se nastavlja, a u ovom trenutku preko 5,5 miliona noćenja je u Srbiji, a rast dolazaka stranih turista je preko 150 odsto. Naglašava da je Srbija je postala regionalno najtraženija destinacija, kao i da je u svetskim okvirima postala interesantna lokacija..

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Politika, Ivana Albunović, 25.06.2022.
Naslov: Redakcija