Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SRBIJA IMA DOBRE REZULTATE U OBLASTI SPREČAVANJA PRANJA NOVCA


Glavni koordinator Radne grupe Vlade Srbije za procenu rizika od pranja novca i finansiranje terorizma Jelena Pantelić izjavila je da Srbija ima rezultate u ovoj oblasti koji su među najboljima.

Govoreći na radionici o sprečavanju pranja novca u privatnom sektoru koju su organizovali Udruženje finansijskih institucija i Uprava za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija, Pantelić je rekla da je Srbija prvi put uradila procenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u sektoru digitalne imovine, kao i potpuno odvojenu procenu i rizika od finansiranja širenja oružja za masovno uništenje.

Radionica je održana u sklopu projekta "Sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma u Srbiji", koji sprovodi Savet Evrope a finansira Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju. Na skupu su domaći i strani stručnjaci predstavnicima privatnog sektora govorili o primeni procene rizika od pranja novca, kako bi se pomoglo Srbiji da otkloni nedostatke u sistemu sprečavanje prava novca i da ga uskladi sa međunarodnim propisima i standardima i da ključni nalazi procene rizika budu iskorišćeni da privatni sektor definiše mere kontrole i praćenja stranaka i klijenata i njihovih transakcija.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: RTV, 24.06.2022.
Naslov: Redakcija