Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DONETI PRAVILNICI O ŠKOLSKOM KALENDARU ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE SA SEDIŠTIMA NA TERITORIJI AP VOJVODINE, ZA ŠKOLSKU 2016/2017. GODINU


Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole sa sedištima na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2016/2017. godinu.

Svake godine, prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima, poštuju se specifičnosti Autonomne pokrajine Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica i verskih zajednica koje žive na ovom području. Takođe, školski kalendar za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini neophodno je usaglasiti sa školskim kalendarom koji se primenjuje na teritoriji Republike Srbije.

U školskoj 2016/2017. godini, učenici osnovnih i srednjih škola neće imati kalendarom planirane nastavne subote. Školska godina počeće u četvrtak, 1. septembra 2016. godine i prvo polugodište trajaće do petka – 23. decembra 2016. godine.

Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 16. januara 2017. godine, a završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana.

Iz Sekretarijata navode da se nadaju da tokom sledeće školske godine neće biti prepreka prilikom realizacije nastavnih planova i programa, te da će planirani kalendar moći da se realizuje bez dodatnih korekcija.

Izvor: Vebsajt Pokrajinskog sekretarijata za propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, 25.05.2016.
Naslov: Redakcija