Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Narodna skupština RS: "Nedelja parlamentarizma": Info sesija će biti održana 2. juna 2015. godine


Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni Parlament, uz podršku USAID i Britanske ambasade u Beogradu, organizovaće Info sesiju povodom predstavljanja "Nedelje parlamentarizma". Događaj će biti održan u Maloj sali Doma Narodne skupštine, u utorak 2. juna 2015. sa početkom u 11 časova.

Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Osnovna ideja ovog koncepta, nastalog po ugledu na "Parliament Week" koji je razvio parlament Velike Britanije, je da se nizom različitih događaja otvori prostor za debatu o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Gosti Narodne skupštine na Info sesiji "Nedelja parlamentarizma" biće Peni Meklin i Emili Anel, deo tima britanskog parlamenta koji od 2011. godine u Velikoj Britaniji organizuje "Parliament Week". One će sa učesnicima Info sesije podeliti svoja iskustva, savete i predloge za uspešno organizovanje događaja i uključivanje što većeg broja građana u Nedelju parlamentarizma u Srbiji.

Učešće se potvrđuje do petka, 29. maja 2015. na mejl: infosluzba@parlament.rs.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 26.05.2015.