Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Konferencija o tvining projektu za jačanje kapaciteta transportnog sektora: 27. maja 2015. godine


Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije, Dejan Trifunović, otvoriće konferenciju povodom početka tvining projekta za jačanje administrativnih kapaciteta transportnog sektora u tom ministarstvu i nadležnim institucijama u sredu, 27. maja, u 11 časova, u Klubu poslanika, Tolstojeva 2.

Projekat finansira Evropska unija iz fonda za pretpristupnu pomoć (IPA), a sufinansira Republika Srbija.

U uvodnom delu skupa obratiće se i zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt, ambasador Francuske u Srbije, Kristin Moro i pomoćnik ministra finansija Nataša Šimšić.

Dvogodišnji projekat vredan 1,75 miliona evra sprovodi se u saradnji sa tri članice EU – Francuskom, Finskom i Litvanijom.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ojačaće njegovom realizacijom svoje kapacitete u sektoru strateškog planiranja razvoja saobraćaja, kao i svih vidova saobraćaja u skladu sa politikom evrointegracija i privrednim razvojem Srbije.

Projekat će doprineti i uspostavljanju sistema za upravljanje bezbednošću u železničkom sektoru, usaglašavanju nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU u oblasti saobraćaja, kao i jačanju administrativnih kapaciteta za izvršenje zadataka koji nastaju kroz proces pridruživanja EU.

U projektu će učestvovati i druge institucije u čijoj je nadležnosti sprovođenje politike i razvoj i održavanje saobraćajnog sistema Srbije.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 26.05.2015.