Zastava Bosne i Hercegovine

ELEKTRONSKA PROVERA STATUSA PROIZVODNJE ZDRAVSTVENE KARTICE: Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme "Proveri". Primenom ovog servisa, sva osigurana lica mogu da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter RFZO


Građani koji nisu dobili novu zdravstvenu knjižicu, a takvih nema malo, uz pomoć servisa koji se nalazi na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, mogu da provere status proizvodnje zdravstvenih kartica bez odlaska na šalter. Dovoljno je samo dva puta da kliknete da biste saznali da li je gotova.

Ovaj elektronski servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica izrađena. Servis je dostupan na sajtu RFZO-a, pod naslovom "Provera statusa proizvodnje zdravstvene kartice".

Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme "Proveri". Primenom ovog servisa, sva osigurana lica mogu da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda – rekla je dr Verica Lazić v.d. direktora RFZO.

Zahvaljujući ovom servisu oni koji imaju pravo na osiguranje ne moraju da odlaze na šalter Republičkog fonda kako bi proverili da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena.

Kada od servisa dobijete informaciju da je vaša knjižica gotova, treba da odete do matične filijale i preuzmete je, a ako ste prilikom prijave za izradu kartice platili 400 dinara da vam je dostave na kućnu adresu, treba samo da sačekate.

Izvor: Vebsajt Telegraf, S.V., 25.04.2017.
Naslov: Redakcija