Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: Sednica Skupštine grada 28. aprila 2016. godine - Na dnevnom redu predlozi planova i izrade planova detaljne regulacije


Predsednik Skupštine Beograda zakazao je za četvrtak, 28. april 2016. godine, sa početkom u 10 časova, 29. sednicu gradske skupštine. Na dnevnom redu naći će se 49 tačaka, od čega su 26 predlozi planova i izrade planova detaljne regulacije.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o finansiranju ili sufinansiranju projekata iz oblasti unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Beograda koje realizuju udruženja, kao i o postavljanju stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada.

Odbornici će odlučivati i o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i o Predlogu odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji Beograda za radnu 2016/2017. godinu.

Pred odbornicima je i set odluka koje se tiču akcionog plana zapošljavanja, dodele poslovnog prostora u cilju podsticanja samozapošljavanja i proširenja poslovanja, kao i podrške razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja i podrške razvoja ženskog preduzetništva.

Na dnevnom redu je i Predlog rešenja o davanju na korišćenje na period od 20 godina, bez naknade, ulaza u Tašmajdansku pećinu Javnom preduzeću "Beogradska tvrđava", a pred odbornicima će se naći i dopunjeni predlozi odluka o raspolaganju stanovima grada.

Među tačkama dnevnog reda su i Predlog odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz gradskog budžeta i Predlog odluke o određivanju bližih tehničkih i drugih uslova za ugostiteljske objekte koji se ne kategorizuju, a koji se nalaze u stambenim zgradama.

Očekuje se i rebalans programa poslovanja za 2016. godinu JVP "Beogradvode", te raspodela neraspoređene neto dobiti iz ranijih godina JKP "Javno osvetljenje" i raspodela preostale neto dobiti iz 2014. godine JP "Gradsko stambeno". Na dnevnom redu je i Predlog odluke o proglašenju zaštićenog staništa "Veliko blato", a izveštaj o radu za prethodnu godinu podneće Gradsko pravobranilaštvo i Zaštitnik građana grada Beograda.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 26.04.2016.
Naslov. Redakcija