Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN UGOVOR O ZAJEDNIČKOM ULAGANJU U PROJEKAT "BEOGRAD NA VODI"


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik UO kompanije "Igl Hils" Muhamed Alabar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i direktor "Beograda na vodi" Aleksandar Trifunović potpisali su Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat "Beograd na vodi".

 Vrednost ovog ugovora, koji bi trebalo značajno da pokrene srpsku privredu, uposli građevinsku industriju i obezbedi nova radna mesta, je oko 3,5 milijarde evra.

Projektom "Beograd na vodi" predviđeno je da se na površini od oko 177 hektara izgradi više od milion kvadratnih metara stambenog prostora, oko 750.000 kvadratnih metara poslovnog i komercijalnog prostora, više od 62.000 kvadrata javnih sadržaja kao što su vrtići, škole, ustanove kulture, socijalne i zdravstvene zaštite i oko 242.000 kvadrata novih zelenih površina.

Ti kapaciteti omogućavaju da na tom prostoru bude više od 13.000 zaposlenih i više od 17.000 stanovnika.

Izgradnja prvih objekata u "Beogradu na vodi" počeće na leto ove godine.

Oko 300 ljudi okupilo se protestujući protiv potpisivanja ugovora za ovaj projekat. Oni si najavili su da će i dalje organizovati akcije i ocenili da je ugovor koji je potpisan sa arapskim investitorom sraman.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, Beta 26.4.2015.