Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRTI ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA I O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA


Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je da očekuje da će u narednim nedeljama biti predstavljeni nacrti izmena i dopuna medijskih zakona.

U razgovoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom o slobodi medija i izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima("Sl. glasnik RS", br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016 - autentično tumačenje) i Zakona o elektronskim medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014, 6/2016 - dr. zakon i 129/2021), Jovanović je naveo da očekuje da će u javnim raspravama o ovim dokumentima učestvovati svi relevantni činioci iz oblasti informisanja i medija i da će dobiti kvalitetne predloge i sugestije.

Jovanović je tom prilikom predstavio aktivnosti radnih grupa koje rade na ovim dokumentima, u kojima pored predstavnika javne uprave, učestvuju i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja

On je rekao da je Vlada Republike Srbije utvrdila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama i uputila ga Narodnoj Skupštini na usvajanje, pri čemu je iskazao očekivanje da će ovaj reformski i moderan zakon, koji predstavlja temelj telekomunikacija u Srbiji, uskoro biti izglasan.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 22.03.2023.
Naslov: Redakcija