Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USVOJENA STRATEGIJA ZA PODRŠKU RAZVOJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA, PREDUZETNIŠTVA I KONKURENTNOSTI ZA PERIOD OD 2015. DO 2020. GODINE


Vlada Srbije usvojila je Strategiju za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020, sa Akcionim planom, a iz Ministarstva privrede poručuju da je taj dokument usklađen sa relevantnom politikom Evropske unije.

U saopštenju tog resora se navodi da mere koje će nadležni državni organi i institucije preduzeti u narednom periodu kako bi se značajno unapredilo stanje u ključnim oblastima za razvoj preduzetništva grupisane su u okviru šest stubova Strategije.

Reč je o unaprednjenju poslovnog okruženja, unapređenju pristupa izvorima finansiranja, kontinuiranom razvoju ljudskih resursa i jačanju održivosti i konkurenosti MSPP.

Takođe, reč je o unapređenju pristupa novim tržištima i razvoju i promociji preduzetničkog duha, kao i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva.

"Oba dokumenta pripremljena su uz stalne konsultacije sa relevantnim institucijama, poslovnim udruženjima i stručnjacima - Privrednom komorom Srbije, Unijom poslodavaca Srbije, Savetom stranih investitora, Nacionalnom alijansom za lokalni za ekonomski razvoj, Američkom privrednom komorom, USAID-om i drugim poslovnim udruženjima", navodi se u saopštenju ministarstva.

Izvor: Tanjug, 26.03.2015.