Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE AKTIVNOSTI KOJE UTIČU NA ŽIVOTNU SREDINU PREMA STEPENU NEGATIVNOG UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU KOJI NASTAJE OBAVLJANJEM AKTIVNOSTI, IZNOSIMA NAKNADA: Sindikat obrazovanja traži izmenu Uredbe


Nakon više od dve godine od obraćanja Sindikata obrazovanja Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije, stigao je dopis od Ministarstva finansija o tome “da li su sindikalne organizacije u obavezi da plaćaju naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine”.

Po Uredbi o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu prema stepenu negativnog uticaja na životnu sredinu koji nastaje obavljanjem aktivnosti, iznosima naknada ("Sl. glasnik RS", br. 86/2019 i 89/2019), sindikalne organizacije nisu obveznici plaćanja “eko-takse” osim u slučaju da obavljanjem delatnosti “ostvaruju prihod”!!! Kao što je poznato, sve sindikalne organizacije, kao pravna lica, ostvaruju prihod od članarine, pa su po tom osnovu u obavezi da plaćaju ovu taksu, što predstavlja običnu pravnu manipulaciju.

Sindikat obrazovanja Srbije će zahtevati od Saveza samostalnih sindikata Srbije da podnese inicijativu za hitnu izmenu pomenute uredbe.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Sindikata obrazovanja Srbije, 14.02.2023.
Naslov: Redakcija