Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O TEHNIČKOM PREGLEDU VOZILA: Dostupna aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika vozila


Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovali su seminar o bazi tehničkih karakteristika o vozilima i Pravilniku o tehničkom pregledu vozila ("Sl. glasnik RS", br. 31/2018 i 70/2018).

Pored osnovnih informacija o bazi, Pravilniku i novim uslovima za dobijanje ovlašćenja za tehnički pregled vozila, na seminaru je prezentovana aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika o vozilima.

Uvođenjem nove opcije za pretragu "TVV zahtev rešavanje" u aplikaciji Agencije za bezbednost saobraćaja koju koriste svi tehnički pregledi u Srbiji, omogućen je pristup svim tehničkim karakteristikama vozila koje su neophodne za proces registracije vozila.

Kroz aplikaciju Agencije tehničkim pregledima je omogućeno da na lakši i pouzdaniji način utvrde da li je došlo do promene tehničkih karakteristika vozila, s obzirom na to da su im obezbeđeni podaci o tehničkim karakteristikama vozila prilikom proizvodnje.

Pored toga, tehnički pregled može na osnovu podataka iz baze uočiti i sa sigurnošću odrediti da li je prilikom prethodnih registracija vozila došlo do greške prilikom upisa podataka u saobraćajnu dozvolu i da se ta greška administrativno ispravi.

Seminar je namenjen ovlašćenim pravnim licima za tehnički pregled vozila i korisnicima baze tehničkih karakteristika o vozilima, a pored Beograda biće organizovan i u Nišu.

Izvor: Vebsajt RTV, 21.02.2019.
Naslov: Redakcija