Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O PREVOZU PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Kombi prevoznici postigli dogovor sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti


Udruženje "Kombi prevoz putnika" saopštilo je da je postiglo dogovor sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti.

Iz tog Udruženja su saopštili da su kroz razgovore konstatovali da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se vid delatnosti koji obavlja veći deo članova Udruženja "Kombi prevoz putnika", može obavljati uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti. Većina udruženja kombi prevoznika u okviru svojih delatnosti, ili u okviru turističkih agencija i privrednih društava koje imaju, mogu da registruju dodatnu vrstu usluge koje pružaju - iznajmljivanje vozila sa ili bez vozača.

Kako se navodi, takođe je konstatovano da će se izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015), koja je najavljena za 2018. godinu, nakon sprovedenih analiza potreba za ovim vidom prevoza, nacionalnih zakonodavstva zemalja EU i javnih rasprava, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozila u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Zbog dogovora koji je postignut sa nadležnima, kombi prevoznici odustali su od protesta koji je trebalo da bude održan 27. februara 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Politika, 25.02.2017.
Naslov: Redakcija