Zastava Bosne i Hercegovine

SUĐENJE STEČAJNOJ MAFIJI ODLOŽENO ZA 13. MAJ 2015. GODINE


Suđenje bivšem stečajnom upravniku građevinskog preduzeća "Rad" M.Ž.i još četvoro okrivljenih za primanje mita odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 13. maj jer se na suđenju nije pojavio tužilac.

Na suđenje nije došao ni M.Ž. iako mu je nedavno odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinut pritvor i naloženo povlačenje poternice koja je za njim bila raspisana zbog bekstva.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor M.Ž., koji od 2007. godine nije bio dostupan pravosudnim organima Srbije, pošto je ukinuo osuđujuću presudu kojom je bio osuđen na pet godina zatvora u okviru postupka poznatog kao "stečajna mafija" i naložio ponavljanje suđenja.

Ta odluka je 13. februara prosleđena policijskom Odeljenju za potrage da po njoj hitno postupi jer više nema osnova za poternicu.

M.Ž. je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije od 2007. godine pa mu se sudilo u odsustvu. U tom postupku su optuženi i advokat J.K., advokat I.P. general G.D. i vlasnik firmi "Tehnotrans" i "As gradnja" D.A.

Svi su optuženi za krivično delo primanje mita, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

Osim pomenutih optužbi, M.Ž.  će biti ponovljeno suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu poznato kao "stečajna mafija", pošto je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu.

Očekuje se da Specijalni sud zakaže pripremno ročište u tom predmetu.

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: