Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O UTVRĐIVANJU DRŽAVNOG PROGRAMA OBNOVE PRIVREDNE DELATNOSTI NA POPLAVLJENOM PODRUČJU: Zahtev za dobijanje bespovratnih sredstava privredni subjekti mogu dostaviti do 15.02.2015. godine


Na osnovu Zakona o otklanjanju posledica poplava u Rebublici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 75/2014), Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području ("Sl. glasnik RS", br. 144/2014) kojom se definiše mera davanja bespovratnih novčanih sredstava privrednim subjektima koji su pretrpeli štetu na području pogođenom poplavama.

Državni program se odnosi na obnovu i podsticaj privredne delatnosti subjekata koji su pretpreli štetu od majskih poplava, i njime je predviđeno davanje bespovratnih novčanih sredstava (državna pomoć male vrednosti) oštećenim privrednim subjektima, koji su na dan 31. maj 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme. Prilikom podnošenja zahteva, uz svu potrebnu dokumentaciju, obaveza podnosioca je da u pisanoj formi, dostavi i podatke o svim drugim državnim pomoćima male vrednosti, koje su mu dodeljene u tekućoj fiskalnoj godini i u prethodne dve fiskalne godine.

Privredni subjekti sa poplavljenih područja podnose jedinicama lokalnih samouprava zahtev za dobijanje bespovratnih sredstava po ovom programu do 15.02.2015 godine.

Izvor: Vebsajt Unije poslodavaca Srbije, 26.01.2015.