Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojena odluka o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, imenovani generalni sekretari Narodne skupštine. Razmatranje Predloga zakona o ministarstvima nastavlja se 26. oktobra 2020. godine


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2020. godini, za subotu, 24. oktobar 2020. godine.

Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red sednice:

1. Predlog zakona o ministarstvima, koji je podnelo 167 narodnih poslanika;

2. Predlog odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović i

3. Predlog za imenovanje zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srbije.

Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda. Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o 2. i 3. tački dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić odredio je subotu, 24. oktobar 2020. godine, kao Dan za glasanje tim tačkama dnevnog reda Prve sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2020. godini.

U danu za glasanje, Narodna skupština jednoglasno je usvojila Predlog odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović.

Narodna skupština jednoglasno je usvojila i Predlog za imenovanje zamenika generalnog sekretar Narodne skupštine Republike Srbije, kojim su Srđan Smiljanić i Branko Marinković imenovani za zamenike generalnog sekretara.

 Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić čestitao je novoizabranim zamenicima generalnog sekretara na izboru i poželeo im, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, uspeh u radu.

 Narodna skupština nastavlja sa radom u ponedeljak, 26. oktobra 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.

Izvor: Vebsajt Narodna skupština, 24.10.2020.
Naslov: Redakcija