Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE REPUBLIKE SRBIJE


Vlada Republike Srbije imenovala je na sednici ministra finansija Sinišu Malog za predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Republike Srbije na listi Svetske banke “Doing business”.

Funkciju zamenika predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije obavljaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u odbojci, koje je nedavno održano u Japanu, Vlada Srbije dodelila je novčane nagrade u iznosu od po 30. 000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) članicama ženske seniorske reprezentacije Srbije. Isti iznos u dinarskoj protivvrednost pripašće i njihovom treneru Zoranu Terziću.

Borislavi Perić Ranković i njenom treneru Zlatku Kesleru dodeljene su novčane nagrade u iznosu od po 30.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvajanje zlatne medalje u Celju na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini stoni tenis, koje je održano u oktobru ove godine.

Nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je rukometašu Darku Staniću za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu održanom 2012. godine u Beogradu.

Vlada je usvojila zaključke o usvajanju pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za pregovaračko poglavlje 14-Transportna politika i 21-Transevropske mreže.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 25.10.2018.
Naslov: Redakcija