Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 23. oktobra 2015. godine održana sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava - članovi Odbora utvrdili su principe za sprovođenje testiranja kandidata za izbor predsednika i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, data saglasnost za obavljanje dodatne plaćene aktivnosti za više zaposlenih u Upravi za javne nabavke


68. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održanoj 23. oktobra 2015. godine, članovi Odbora utvrdili su principe za sprovođenje testiranja kandidata za izbor predsednika i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koje je predložila Radna grupa.

Članovi Odbora su usvojili predlog Radne grupe da test sadrži 42 pitanja, da Odbor na sednici utvrdi koja pitanja će biti korišćena na način da svaki član Odbora kaže redni broj pod kojim će pitanje biti postavljeno, da prolaznost bude 34 pitanja odnosno tačna odgovora, da je ovo kvalifikacioni test, da je zabranjeno korišćenje literature, Zakona i drugih elektronskih pomagala.

U nastavku sednice Odbor je, većinom glasova, utvrdio pitanja za test provere stručne osposobljenosti iz oblasti javnih nabavki kandidata za izbor predsednika i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Takođe, članovi Odbora razmotrili su i dali saglasnost na zahteve za davanje prethodne pisane saglasnosti za obavljanje dodatne plaćene aktivnosti Olivere Rajković, Danijele Bojović, Miloša Jovića, Daliborke Srećkov, Svetlane Ražić i Dragane Marić, koji su zaposleni u Upravi za javne nabavke.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 23.10.2015.
Naslov: Redakcija