Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Obaveštavanje trgovca o odustanku od kupovine


Ukoliko imate bilo kakvu zamerku na proizvod koji ste naručili onlajn možete da ostvarite svoja prava. Kako savetuju iz Ministarstva trgovine, kupcu je najvažnije da sačuva račun i dokaz o kupovini - ugovor ili porudžbenicu.

Trgovac je dužan da dostavi ugovor, obrazac za odustanak i predugovorno obaveštavanje najkasnije prilikom dostave robe. Ukoliko se kupac predomislio i želi da odustane od kupovine, to može da učini 14 dana od kada je roba isporučena, bez navođenja razloga. Ukoliko odustaje mora o tome da obavesti trgovca u roku od 14 dana od kada mu je roba isporučena, na obrascu za odustanak. U tom slučaju je trgovac dužan da kupcu vrati novac u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Robu vraća o svom trošku.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Politika, Jelica Antelj, 11.09.2023.
Naslov: Redakcija