Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

RADNA GRUPA MINISTARSTVA PRAVDE RAZMATRA INICIJATIVU O UVOĐENJU DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA ZA NAJTEŽA DELA PROTIV DECE, MALOLETNIKA, TRUDNICA I NEMOĆNIH, KOJU JE SVOJIM POTPISOM PODRŽALO VIŠE OD 160.000 GRAĐANA


Potpredsednik Vlade Republike Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je u Subotici da Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je svojim potpisom podržalo više od 160.000 građana.

Mihajlović je, na trećoj konferenciji Fondacije "Tijana Jurić" posvećenoj bezbednosti dece pod nazivom “Bezbednost i odgovornost”, potvrdila da članovi Radne grupe trenutno vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u naš krivično-pravni sistem.

Očekujemo da u najskorije vreme Radna grupa, uz konsultaciju sa stručnom javnošću, izađe sa konkretnim i usaglašenim stavom povodom ovog pitanja. Vlada i Skupština će, verujem, čvrsto podržati svaki predlog oko kojeg se struka usaglasi, istakla je ona.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 25.09.2018.
Naslov: Redakcija