Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: Sa radom počela služba AKB


Vest preuzeta sa vebsajta N1

Advokatska komora Beograda (AKB) saopštila je da je posle četvoromesečne krize situacija u toj organizaciji normalizovana i pozvala sve kolege da se uključe u rad. Vladimir Gajić u odvojenom saopštenju navodi da je "onemogućen da vrši svoju funkciju".

"Pozivamo sve advokate Beograda da stavimo tačku na sve dosadašnje podele koje su proteklih godina samo slabile advokaturu, kao i da se u narednom periodu što više kolega uključi u rad advokatske komore kako bi doprineli odbrani interesa profesije", navodi se u saopštenju AKB.

Navodi da je posle četiri meseca krize stanje u AKB konačno normalizovano i da je "novoizabrano rukovodstvo na čelu sa predsednikom Jugoslavom Tintorom u posedu svih prostorija komore".

Dodaje se i da novo rukovodstvo rukovodi celokupnom službom, raspolaže novčanim sredstvima na računu, prima poštu i obavlja javna ovlašćenja.

Navodi se i da advokat "Vladimir Gajić više ne uzurpira prostorije komore, ne rukovodi zaposlenima u službi, nema pristup sajtu komore, nema pristup telefonima".

Dodaje se i da Gajić "nikada nije ni primao poštu, niti raspolagao novčanim sredstvima, niti ga je priznavala Advokatska komora Srbije koja bi kao drugostepeni organ trebalo da odlučuje o odlukama donetim u upravnom postupku".

Vladimir Gajić izjavio je, međutim, u odvojenom saopštenju da je na osnovu "pravnog i faktičkog nasilja onemogućen da vrši svoju funkciju", ali da je pravno gledajući on predsednik AKB na osnovu poverenja koje je dobio na skupštini 10. juna 2017. godine.

Gajić je naveo da je posle više od tri meseca pošto je izabran za predsednika Advokatske komore Beograda, izabranim organima komore na Skupštini 10. juna 2017. i njemu, na "najbrutalniji" način onemogućen rad.

On je dodao i da unutrašnji sukob unutar beogradske advokature, u skladu sa zakonom može biti rešen samo pred nadležnim Višim sudom u Beogradu, kao i da je pred tim sudom u toku nekoliko postupaka koji će na kraju odgovoriti na pitanje koja Skupština za izbor predsednika AKB između one od 13. maja i one od 10. juna bila zakonita.

Izvor: Vebsajt N1, 24.09.2017.
Naslov: Redakcija