Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODLUKA O KOMUNALNOM UREĐENJU GRADA KRALJEVA: Novčanom kaznom od 10.000 dinara kazniće se fizičko lice čija klima bude curila na javnu površinu ili ako cveće ne budu držali u estetski oblikovanim saksijama, osiguranim od pada i izlivanja vode na fasadu objekta i javnu površinu


Odlukom o komunalnom uređenju Grada Kraljeva ubuduće će biti kažnjeni svi oni koji su navikli da veš suše na terasama. Biće kažnjeni i oni čija klima ili saksije budu "curile" na fasadu ili javnu površinu.

Odluka propisuje da će se novčanom kaznom od 10.000 dinara u fiksnom iznosu kazniti izdavanjem prekršajnog naloga fizičko lice čija klima bude curila na javnu površinu ili ako cveće ne budu držali u estetski oblikovanim saksijama, osiguranim od pada i izlivanja vode na fasadu objekta i javnu površinu.

Za fizička lica koja na prozorima, balkonima ogradama i drugim delovima zgrade okrenutim neposredno ka javnim površinama budu vešali i izlagali rublje, posteljinu, tepihe i druge predmete, koji narušavaju spoljni izgled, predviđena kazna je 3.000 dinara. Za pravna lica i preduzetnike kazne su više.

Izvor: Vebsajt Danas, 22.09.2017.
Naslov: Redakcija