Zastava Bosne i Hercegovine

SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA ZAKAZANA ZA 30. AVGUST


Sednica Skupštine grada zakazana je za 30. avgust u centru „Sava“, a na dnevnom radu je predlog zaključka o ispravci odluke o završnom računu Beograda za prošlu godinu, saopštila je danas gradska uprava.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o otpisu potraživanja dospelih do 31. decembra 2018. godine po osnovu neizmirenih izvornih javnih prihoda grada Beograda prema Privrednom društvu kompanija „Progres“.

Biće razmotren i predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Zelenilo Beograd“ i JKP „Gradska čistoća“, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja JKP „Beograd-put“ za 2021. godinu.

Pred odbornicima je i predlog odluke o dopuni odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Beograd.

Na dnevnom redu su i izveštaj o napretku sprovođenja Programa zaštite životne sredine za period od 2016. do 2020. i predlog izmene odluke o taksi prevozu, odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi i predlog strategije razvoja javnog linijskog prevoza putnika do 2033. godine.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o dopunama odluke o gradskoj upravi, kao i predlog kodeksa ponašanja službenika i nameštenika grada.

Izvor: Danas, 24.08.2021.
Naslov: Redakcija