Zastava Bosne i Hercegovine

NOVA RUNDA MEĐUSTRANAČKOG DIJALOGA O IZBORNIM USLOVIMA, TREBALO BI DA BUDE ODRŽANA DANAS ILI SUTRA: Prema nezvaničnim informacijama, među predlozima će se najverovatnije naći ujednačeno medijsko prisustvo svih učesnika u izbornoj trci, dodatno ažuriranje i kontrola biračkih spiskova i drugačija raspodela budžetskog novca za finansiranje kampanje


Nova runda međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca, na kojoj bi trebalo da se finišira dogovor vlasti i opozicije o izbornim uslovima, trebalo bi da bude održana sutra ili prekosutra.

Kako saznajemo, na sastanku kojem bi trebalo da prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić, naći će se i papir sa konkretnim zaključcima koje bi, posle upoznavanja sa rešenjima, trebalo da aminuju i učesnici dijaloga.

Prema nezvaničnim informacijama, među predlozima će se najverovatnije naći ujednačeno medijsko prisustvo svih učesnika u izbornoj trci, dodatno ažuriranje i kontrola biračkih spiskova i drugačija raspodela budžetskog novca za finansiranje kampanje.

- Po sadašnjim pravilima stranke dobijaju 20 odsto sredstava pre izbora, a 80 posle raspodele mandata. Sada bi taj odnos mogao da bude 30 prema 70 ili čak 35 prema 65. To je značajno za manje stranke koje kubure sa finansiranjem kampanje - ističe naš izvor.

Izvor: Novosti, D.M. - S.S.R., 25.08.2021.
Naslov: Redakcija