Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POPISU POLJOPRIVREDE 2023. GODINE: Popisom će biti obuhvaćena sva porodična poljoprivredna gazdinstva, gazdinstva preduzetnika i pravnih lica, a neće biti obuhvaćena domaćinstva sa sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom koja nije namenjena tržištu kao i domaćinstva, privredna društva i preduzetnici koji ne obavljaju poljoprivrednu proizvodnju


Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o popisu poljoprivrede 2023. godine, prema kome će se prikupljanje podataka o poljoprivredu obaviti u drugoj polovini 2023. godine.

Popisom će biti obuhvaćena sva porodična poljoprivredna gazdinstva, gazdinstva preduzetnika i pravnih lica, a neće biti obuhvaćena domaćinstva sa sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom koja nije namenjena tržištu kao i domaćinstva, privredna društva i preduzetnici koji ne obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

Prikupljaće se podaci o gazdinstvu, lokaciji, zemljišnom fondu, kvalitetu i nameni zemljišta, površinama pod usevima, površinama voćnjaka i vinograda, navodnjavanju i upotrebi đubriva, broju stoke, broju ostalih životinja i košnica pčela, organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, poljoprivrednim objektima, poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi, radnoj snazi i drugim aktivnostima gazdinstva.

Popis će biti realizovan od juna do kraja decembra 2023. Prema predračunu Republičkog zavoda za statistiku, koštaće nešto više od 950 miliona dinara.

Izvor: Vebsajt RTV, 22.07.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija