Zastava Bosne i Hercegovine

RAZVOJNI FOND APV: Rekordan broj kreditnih zahteva


U Razvojni fond AP Vojvodine u prvih šest meseci 2018. godine pristiglo je kreditnih zahteva u vrednosti 1.050.000.000 dinara, a zaključno sa poslednjom sednicom nadzornog odbora, kojom je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, odobreno je ukupno 730 miliona dinara.

Po rečima direktora fonda Gorana Savića, za ovu godinu se može reći da je rekordna po broju pristiglih, ali i odobrenih kreditnih zahteva.

- Zahvaljujući dobroj saradnji i svakodnevnoj komunikaciji sa poljoprivrednicima i privrednicima na terenu i osluškivanjem njihovih potreba, pristigao nam je rekordan broj kreditnih zahteva, koji u ovom trenutku prelaze milijardu dinara - rekao je Savić.

Najveće interesovanje, kako je naveo, vlada za dugoročnim kreditima za trajna obrtna sredstva u čiju namenu je odobreno 173 miliona dinara, te za programe investicionih ulaganja, za šta je u 2018. godini odobreno 156 miliona dinara.

- Kada su u pitanju krediti namenjeni razvoju poljoprivrede, za kupovinu poljoprivrednog zemljišta odobreno je 140 miliona dinara, dok su za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije odobreni zahtevi u vrednosti od 60 miliona dinara - naveo je Savić.

Izvor: Vebsajt Blic, 25.07.2018.
Naslov: Redakcija