Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NOVE INTERNET PREZENTACIJE SUDOVA: Ministarstvo pravde izradilo sajtove za sve sudove u Srbiji, koji do sada nisu imali adekvatne internet prezentacije. Ovaj projekat omogućava centralno upravljanje sadržajem sajta, veću sigurnost i znatno smanjenje troškova održavanja


Ministarstvo pravde u okviru projekta "Centralne platforme za razvoj internet stranica pravosudnih organa" izradilo je za sve sudove u Srbiji, koji do sada nisu imali adekvatne internet prezentacije (sajtove). Projekat, pored navedenog, podrazumeva unapređenje transparentnosti rada sudova u sadržajnom, tehničkom i grafičkom smislu.

Većina sudova do sada nije imala adekvatne prezentacije, dok su oni koji su ih imali održavali samostalno i odvajali deo svog budžeta u tu svrhu. Iz tog razloga, ovaj projekat omogućava centralno upravljanje sadržajem sajta, mnogo veću sigurnost i znatno smanjenje troškova održavanja.

Cilj je da svi sudovi imaju uniformisane internet prezentacije, ne samo u dizajnu, već i u kvalitetu informacija koje pružaju građanima, tako da one budu transparentne, pravovremene, tačne i korisne.

Takođe, omogućeno je prikazivanje ovih internet prezentacija i na mobilnim uređajima, tabletima i monitorima široke rezolucije.

Kako novi sistem internet prezentacija pred sobom postavlja novi, ali jednostavniji način upravljanja sadržajem sajtova, u Ministarstvu pravde je održana i prva obuka za administratore iz 18 sudova, koji će dobiti svoju internet prezentaciju. Obuke će se odvijati po fazama i cilj je da uključi sve sudove, ukupno 161.

Pravosudni organi koji prošli početnu obuku su: Viši i Prvi osnovni sud Beogradu, Viši i osnovni sud iz Sremske Mitrovice, zatim osnovni sudovi iz Raške, Prokuplja, Petrovca na Mlavi, kao i privredni sudovi iz Beograda, Sombora, Valjeva, Subotice, Pančeva, Novog Sada, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Požarevca, Zaječara i Privredni apelacioni sud u Beogradu.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 24.07.2017.
Naslov: Redakcija