Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA potpisalo sa NVO ugovore za projekte vredne 15,8 miliona dinara


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture potpisalo je ugovore sa 25 udruženja i drugih organizacija civilnog društva o sufinansiranju projekata u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u 2015. godini, čija je ukupna vrednost 15,8 miliona dinara. Više od dve trećine projekata (18) je iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, a sedam je iz oblasti građevinarstva.

 Ministarka Zorana Mihajlović pozvala je organizacije civilnog društva da budu partneri u reformama koje se sprovode, donošenju zakona i realizaciji projekata iz resora ministarstva. 

Projekti pokrivaju različite teme, među kojima su izgradnja energetski efikasnih kuća od blata kao građevinskog materijala, saobraćajne radionice za mlade vozače traktora i kombajna, ili pretvaranje napuštenih železničkih stanica i kuća čuvara putnih prelaza u hostele, info-centre ili objekte za iznajmljivanje bicikala.

- Posebno je važno da se nevladine organizacije više uključe u proces pregovora sa EU za poglavlja 14-transportna politika i 21-transevropske mreže, jer to do sada nisu činili u dovoljnoj meri. Verujem da će projekti o kojima govorimo doprineti da se bolje povežemo i da ubuduće više radimo zajedno - poručila je Mihajlović.

Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u 2015. godini trajao je od 18. marta do 8. aprila, a konačna lista prihvaćenih projekata objavljena je 19. juna na sajtu Ministarstva. 

Izvor: Vebsajt Blic, 25.06.2015.