Zastava Bosne i Hercegovine

ANKETA ZA POSLODAVCE O VISINI IZNOSA MINIMALNE CENE RADA ZA 2024. GODINU


Unija poslodavaca Srbije i ove godine organizuje konsultacije i istraživanje stavova poslodavaca sa ciljem da se sagledaju stavovi privrednika po pitanju visine minimalne cene rada u Republici Srbiji.

Pregovori sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i sindikatima počinju ove godine ranije kako bi se najkasnije do 15. septembra usvojila odluka o minimalnoj ceni rada za narednu 2024. godinu. Pregovori se vode u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, uz uvažavanje egzistencijalnih i socijalnih potreba izraženih kroz vrednost minimalne potrošačke korpe, prosečne zarade, stope nezaposlenosti, rasta BDP-a, stope inflacije, opšteg nivoa ekonomske razvijenosti Republike Srbije i drugih zakonom definisanih parametara. Ukoliko socijalni partneri ne postignu dogovor, odluku o visini minimalne cene rada donosi Vlada Republike Srbije.

Za popunjavanje ankete Vam je potrebno dva minuta. Anketa je anonimna i svi dobijeni rezultati ankete će biti obrađeni i objavljeni kao statistički podaci, a vaši komentari neće biti potpisani. Informacije o tome kako prikupljamo podatke, kako će se oni koristiti i na koji način će Vaša prava biti zaštićena možete videti ovde.

Anketu možete popuniti na sledećem linku: https://bit.ly/45kzGGM

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Unija poslodavaca Srbije, 22.05.2023.
Naslov: Redakcija