Zastava Bosne i Hercegovine

DOSTUPAN AUTOMATSKI INFO-SERVIS NA PORTALU EUPRAVE


Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je na portalu eUprava omogućen automatski info-servis, gde građani mogu da dobiju informacije i odgovore na pitanja o uslugama elektronske uprave.

Građani ovom servisu mogu da pristupe na početnoj stranici portala eUprava i dobiju odgovore na pitanja o elektronskoj upravi, elektronskom identitetu, uslugama kao što je elektronska prijava dece u vrtić, zakazivanje termina za dobijanje ličnih dokumenata, elektronskoj prijavi rođenja deteta i mnoge druge.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović istakao je tim povodom da se tim ove kancelarije posvetio razvoju automatskog info-servisa kako bismo građanima pružili odgovore na njihova pitanja u što kraćem roku.

On je pozvao građane da sva svoja pitanja i nedoumice postave ovom servisu, jer što više budu pitali sam servis će biti pametniji i bogatiji znanjem.

Prema njegovim rečima, ovo je samo još jedan primer za to kako javna uprava može da bude u službi svojih građana.

Jovanović je ukazao na to da je automatski info-servis trenutno dostupan u beta verziji, pozvavši sve građane da nauče ovaj servis kako bi im pružao što kvalitetnije i preciznije odgovore na sva pitanja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 21.05.2020.
Naslov: Redakcija