Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: Blokiran račun komore, odnosno mogućnost da bilo ko raspolaže sredstvima koja se procenjuju na oko milion evra, dok se ne razreši situacija oko primopredaje dužnosti između starog i novog rukovodstva komore


Poštanska štedionica blokirala je račun Advokatske komore Beograd, odnosno mogućnost da bilo ko raspolaže sredstvima koja se procenjuju na oko milion evra, dok se ne razreši situacija oko primopredaje dužnosti između starog i novog rukovodstva komore.

Advokat Jugoslav Tintor, koji je na izbornoj skupštini AKB 13. maja izabran za novog predsednika Beogradske komore, rekao je da je banka blokirala račun na njegov zahtev.

- Zahtev je podnet kako staro rukovodstvo na čelu sa Slobodanom Šoškićem ne bi moglo da raspolaže sredstvima beogradskih advokata i da njime plaća privatno obezbeđenje po 1.000 evra dnevno - naveo je Tintor.

Sredstvima u narednom periodu neće moći da raspolaže niko, dok se situacija u komori ne razreši.

Tačan iznos sredstava nije poznat, ali se u AKB prethodnih dana pominjao iznos od oko milion evra.

Ta sredstva slivaju se na račun komore od uplata advokatskih članarina, kao i prilikom upisa novih advokata u imenik Komore.

Staro rukovodstvo, koje ne priznaje izbore od 13. maja, zakazalo je izbornu skupštinu za 10. jun 2017. godine.

Radi sprečavanja novog rukovodstva da uđe u prostorije komore, staro rukovodstvo je angažovalo osam pripadnika privatnog obezbeđenja koji čuvaju ulaz, u šta su i novinari mogli da se uvere pre dva dana, kada je bila zakazana primopredaja dužnosti koja međutim nije izvršena.

Izvor: Vebsajt Blic, 25.05.2017.
Naslov: Redakcija