Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE DALJEM RAZVOJU MIKRO, MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA: Rok za podnošenje prijava 8. jul 2016. godine. Na raspolaganju je 70 miliona dinara za standardizaciju, sertifikaciju, znak proizvoda


Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je četvrti javni poziv u okviru Programa Vlade Srbije "Godina preduzetništva". Ovoga puta radi se o Programu podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) i preduzetnika.

Ukupan budžet bespovratnih sredstava namenjenih korisnicima na ovom programu iznosi 70.000.000 dinara. Raspoloživa sredstva se odobravaju po projektu u visini do 50% troškova projekta, bez PDV-a, i to u pojedinačnim iznosima od 50.000 do 300.000 dinara. Sredstva će biti refundirana nakon završetka projekta i dostavljanja izveštaja i dokaza o završenim aktivnostima. Rok za podnošenje prijava je 8. jul 2016. godine i mogu se finansirati i aktivnosti koje su započete u 2016. godini, a nisu završene do trenutka objavljivanja javnog poziva.

Program se sastoji iz tri komponente:

  • Unapređenje poslovanja MMSP, u ukupnom iznosu od 43.000.000 dinara;
  • Podršku ženskom preduzetništvu, u ukupnom iznosu od 15.000.000 din;
  • Podršku MMSP i preduzetnicima u nedovoljno razvijenim područjima, u ukupnom iznosu od 12.000.000 din.

Aktivnosti koje mogu biti podržane ovim programom su implementacije standarda, sertifikacija ili resertifikacija, kao i dobijanje znaka proizvoda ("CE" znak, eko-znak, FSC CoC, znak organskog proizvoda i sl).

Sredstva se ne mogu koristiti za aktivnosti koji se realizuju u vojnoj i duvanskoj industriji, trgovini, primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, finansijskom sektoru, sektoru usluga koje nisu predmet međunarodne trgovine i organizaciji igara na sreću i lutrija.

Uputstvo i svi prateći obrasci dostupni su u elektronskom obliku na sajtu www.ras.gov.rs, kao i na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 25.05.2016.
Naslov: Redakcija