Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: Produžen rok za prijavljivanje za Projekat START UP do 20. juna 2016. godine


Za Projekat podrške početnicima za započinjanje posla – START UP, koji realizuje Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama, rok za prijavljivanje je produžen do 20. juna 2016. godine. 

Opšti cilj Projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih privrednih društava (MMSP) i preduzetnika.

Paket podrške obuhvata: realizaciju obuka, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati osetljive ciljne grupe, kroz edukaciju o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Projekta iznose 100.000.000 dinara.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 300.000 do 1.000.000 dinara, bez PDV-a, što predstavlja do 50% ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta, uz obavezu korisnika da obezbedi sopstveno učešće od minimum 50% od ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta.

Korisnici koji za realizaciju svoje poslovne ideje dobiju bespovratna sredstva u rasponu od 500.000 do 1.000.000 dinara imaju obavezu da pored samozapošljavanja zaposle najmanje jedno lice u roku od šest meseci od datuma potpisivanja ugovora sa Agencijom.

Svi prateći obrasci dostupni su u elektronskom obliku na sajtu Agencije i sajtu Godina Preduzetništva 2016 i u štampanom obliku u ARRA, a za sve dodatne informacije možete se obratiti Agenciji, na broj telefona: 011/33 98 510 ili na adrese: sasa.veljic@ras.gov.rs i svetlana.nikolic@ras.gov.rs.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 23.05.2016.