Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U pripremi Zakoni: o vojnom obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i osiguranju vojnih osiguranika, proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme


Vojska Srbije preduzela je sve mere da se terorističke aktivnosti iz regiona ne prenesu u Srbiju, dok na administrativoj liniji sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti nije bilo ugroženih pripadnika Vojske Srbije, izvestio je ministar odbrane Bratislav Gašić, skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove.

U izveštaju o radu tog ministarstva u prva tri meseca 2015. godine Gašić je ponovio da je Vojska Srbije spremna i sposobna da odgovori na sve evenutalne pretnje, da se stalno obavlja procena izazova i rizika pretnji bezbednosti Srbiji.

On je dodao da Vlada Srbije i to ministarstvo ulažu velike napore da se poboljša opremanje jedinica Vojske Srbije i njene oprativne sposobnosti, a time i da se uposle domaći potencijali i unapredi odbrambena industrija Srbije.

Kako je objasnio, izvršena je revizija predloga investicionih projekata u privrednim društvima odbrambene industrije Srbije, pri čemu je planirano da se tokom 2015. odrede sredstva od oko 70 miliona evra koji bi se realizovali uz kreditnu podršku Srbije, zbog čega su već definisani prioritetni projekti za sva privredna društva.

Ministar odbrane izvestio je da su u pripremi zakoni o vojnmom obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i osiguranju vojnih osiguranika, proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.

Izvor: Vebsajt Blic, 25.05.2015.