Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

Narodna skupština RS: Održane 26. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i 113. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo


26. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na 26. sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, održanoj 25. maja 2015. godine, razmotreni su u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o standardizaciji.

Sednici su prisustvovali Željko Sertić, ministar privrede, sa saradnicima i Ljubomir Šubara,  direktor Agencije za privatizaciju.

Ministar Sertić prisutne je upoznao sa svim izmenama koje su unete u predloge zakona i naglasio važnost zaštite 17 preduzeća u restruktuiranju. Takođe, naglašeno je i nastojanje Ministarstva da se svi projekti u narednom periodu rade po američkom modelu, koji podrazumeva da se svaki stečaj rešava u roku od 48 časova.

Nakon diskusije koja je usledila, Odbor je odlučio da prihvati u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o standardizaciji.

Sednici je predsedavala dr Aleksandra Tomić, predsednica Odbora.

113. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 25. maja, razmotreni su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o standardizaciji, koje je podnela Vlada Republike Srbije.

Članovi Odbora ocenili su da su oba predloga zakona, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora, dr Aleksandar Martinović.

Izvor: Press služba Narodne skupštine, 25.05.2015.