Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAJAVLJEN NACRT NOVOG ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI DO KRAJA MESECA: Olakšavanje procedura izdavanja građevinskih dozvola


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem o mogućnostima bržeg izdavanja građevinskih dozvola u Srbiji i projektima u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je tom prilikom navela da će nacrt novog zakona o planiranju i izgradnji biti završen do kraja ovog meseca, nakon čega će taj dokument biti dostupan svim zainteresovanim institucijama koje žele da daju svoje mišljenje.

Potpredsednik Vlade je ukazala na to da će akcenat pri izradi novog zakona biti na olakšavanju procedura izdavanja građevinskih dozvola, naročito kroz formiranje Kancelarije za brze odgovore.

Ona je, govoreći o projektima u oblasti saobraćaja i obnovi puteva oštećenih tokom poplava, istakla da je najvažnije definisati prioritete, a potom što pre započeti sa obnovom infrastrukture.

Mihajlović i Kirbi su ocenili da je pokretanje građevinske industrije važno za privredni razvoj Srbije.

Kirbi je potvrdio spremnost svoje zemlje da pruži svu potrebnu pomoć i podršku za sprovođenje reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 25.5.2014.